Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: вул. Анни Ахматової, 35б м. Київ
вул. Анни Ахматової, 35б м. Київ
Пн-Пт: з 10 до 18
Сб: вихідний
Нд: з 10 до 18
Оформляйте онлайн 24/7
Під час військового стану графік роботи не стабільний.
+38 096 625 80 48 +38 093 880 64 27 Замовити дзвінок

Бажаєте унікальний атрибут на шию – знайомтеся з краватками

Бажаєте унікальний атрибут на шию – знайомтеся з краватками

Краватка є модним прикрасом для багатьох поколінь, тому майже у кожного чоловіка, незалежно від віку, у гардеробі можна знайти такий тканинний аксесуар. Погодьтеся, так вже склалося, що при слові краватка всім відразу представляється саме тканинна смуга, звужена на початку і розширюється до кінця, адже це звичний для всіх варіант такої класичної і стильної прикраси. Але, існують інші види чоловічих краваток, з якими ми хочемо вас познайомити, це дозволить вам знайти свій ідеальний варіант такого атрибуту, а також розбавити образ неординарною деталлю.

 

Різновиди краватки за шириною

Сьогодні у продажу велике розмаїття краваток за шириною, так ось широкі варіанти називають класичними, а вузькі – скинні або просто "селедка". Наприклад, в нашому магазині ви зможете придбати моделі від 3 до 10 сантиметрів в ширину. Вироби до 6 см вважаються вузькими, а від 6,5 см вже широкими. Тонкий атрибут найбільше підходить для молоді і не повних чоловіків, з ним легко формувати прогулянкові та святкові образи. Широка краватка добре підійде для чоловіків з будь-якою фігурою, хоча для худощавих чоловіків краще всього дотримуватися його крайньої позначки за шириною – 6,5 см, окрім того він є більш строгим варіантом і характерним для формування класичних або офіційних образів.

Види краваток за типом вузла


Вузол такого аксесуара має велике значення, можна навіть сказати, що він містить в собі характер такої шийної пов'язки. І як довели двоє дослідників 1990 року лабораторії Кембріджського університету, що таких “характерів” може бути щонайменше 85, це за умови, що потрібно зробити всього-на-всього дев'ять рухів руками при зав'язуванні атрибута. Тільки уявіть, звичайна краватка може виглядати дуже незвичайно тільки завдяки різним способам її зав'язування. Види чоловічих краваток за назвою вузла бувають:

  • Віллароза;
  • Грантчестер;
  • Подвійний Віндзор;
  • Кельвін;
  • Манхеттен;
  • Ніккі;
  • Оріентал;
  • Піввіндзор;
  • Пратт та інші.

Завждишні, святкові і неординарні краватки


Усі краватки можна розподілити за їх призначенням, до звичайно-повсякденних відносять Вінздор і Регат, а також широку класичну краватку, про яку ми вже говорили вище, а ось до святкових, такі як: Шарпей, Аскот, Пластрон. До неординарних атрибутів належать краватки у вигляді броші і метелик.

А тепер давайте розглянемо всі варіанти більш детально:


  • Віндзор

    Цей вид краватки відрізняється своєю більшою шириною і довжиною порівняно зі звичайним аксесуаром, це обумовлено тим, що він призначений для зав'язування вузла “Віндзор”, оскільки сам вузол масивний. В основному прикраса популярна в Великобританії.


  • Регат

    Відмінною рисою атрибуту є те, що його не потрібно зав'язувати, він має заводський вузол і спеціальну регульовану застібку.


  • Шарпей

    Шарпей, так називається один з видів краватки, який займає почесне місце в національному костюмі Шотландії, він вдало поєднується з різними сорочками і виглядає дуже нарядно, відрізняючись від інших варіантів своїми недбалими складками.


  • Аскот або як його ще називають шийну хустку

    Прикраса з'явилася в Старій Англії в селі Аскот, від чого й походить назва, тоді його одягали на конні перегони, це був невід'ємний атрибут того заходу. Зараз же він дуже популярний у США, зазвичай його одягають під весільний костюм нареченого. Ну а взагалі носити таку прикрасу можна з будь-якими стилями одягу, оскільки його виключний неординарний дизайн доповнить образ нотками вишуканості.


  • Пластрон

    Цей тип краватки родом з Франції. Носять таку прикрасу виключно під жилет, окрім того аксесуар і жилет повинні бути з одного матеріалу і мати однаковий окрас.


  • Вражаюча краватка у вигляді шнурка

    Краватка-боло або ковбойська, має походження від індіанських оберегів. Прикраса виготовляється з шкіряного плетеного шнурка та рухомої броші, вона може бути виконана з металевого сплаву, дерева та інших матеріалів. Сьогодні краватка у вигляді броші не просто модна, вона є частиною офіційного наряду в Нью-Мексико і Аризоні.


  • Метелик

    Колись метелик на шию був популярний серед аристократії, тепер це досить поширений атрибут, який можна одягнути під класику або кежуал стиль, метелики шиють з різних тканин, вони настільки різноманітні, що будь-який наряд з ними може набути чарівний блиск і вишуканість.

Як бачите, розмаїття краваток таке велике, що на кожну подію або день можна знайти підходящий для себе варіант, ми запрошуємо вас в наш інтернет-каталог, де ви зможете вибрати для себе більшість відомих варіантів краваток. Прикрасьте свій образ краваткою за душею і смаком.

Коментарі