Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: вул. Анни Ахматової, 35б м. Київ
вул. Анни Ахматової, 35б м. Київ
Пн-Пт: з 10 до 18
Сб: вихідний
Нд: з 10 до 18
Оформляйте онлайн 24/7
Під час військового стану графік роботи не стабільний.
+38 096 625 80 48 +38 093 880 64 27 Замовити дзвінок

Чоловічі краватки

Чоловічі краватки
Чоловічі краватки вважаються одним із найважливіших елементів одягу будь-якого чоловіка. Історія цього аксесуара почалась задовго до появи сучасних чоловічих костюмів. Перші згадки про чоловічі краватки можна знайти ще в часи Давнього Єгипту. В той час вони мали вигляд шматка тканини, вишитого золотом. Зрозуміло, що давньоєгипетська чоловіча краватка була дуже дорогою річчю, яку могли собі дозволити лише представники вищих верств суспільства. Спустивши століття, мода на краватки повернулась спочатку в Давню Грецію, а потім в Рим.
Разом з закінченням Античної епохи були забуті і чоловічі краватки. А своє відродження вони отримали у середині сімнадцятого століття. Подякувати за це ми повинні французькому королю Людовику XIV, який звернув увагу на шматочки тканини на шиї древньоримських воїнів, представлених йому археологами тих літ. Людовик XIV був настільки зачарований цими шийними платками, що змусив їх носити всіх своїх найближчих оточення
 З часом цей елемент одягу отримав поширення і в Англії. А вже на початку дев'ятнадцятого століття цей аксесуар прикрашав шию кожного мешканця Британії. Свій сучасний вигляд чоловіча краватка отримала у середині дев'ятнадцятого століття. Чоловічий костюм став все більш простим і строгим, а ізюмінкою якого і мав стати галстук.
Чергу нових змін чоловіча краватка пережила у новому двадцятому столітті. Найбільш радикально вона змінила свій зовнішній вигляд у шістдесяті роки: галстук став дуже вузьким, а матеріалом для його виготовлення могла служити навіть шкіра. У сімдесяті роки в моду увійшли широкі чоловічі краватки найнеймовірніших кольорів.
Варто сказати, що у середині позапрошлого століття разом із здобуттям чоловічим галстуком свого сучасного вигляду також було закладено початок науці, яка вчила тому, як необхідно його правильно зав'язувати.
На даний момент відомо понад сотню способів зав'язування даного аксесуара, і одним із найпростіших є Східний вузол. Цей спосіб зазвичай застосовують для зав'язування чоловічих галстуків, виготовлених із важкого матеріалу, наприклад, в'язаних або шерстяних. Головним його достоїнством є те, що він відрізняється малим розміром, що лише акцентує переваги важкого матеріалу. Мінусом Східного вузла вважається той факт, що при його зав'язуванні потрібно бути дуже уважним. Інакше чоловічий галстук ризикує випадково розв'язатися в той момент, коли цього чекають менше всього. Тож, щоб почати зав'язувати Східним вузлом, потрібно взятися за кінці галстука і скрістити їх виворіт наружу. При цьому слід стежити, щоб вузький кінець був зверху широкого та дивився в праву сторону. Потім широкий кінець тягнеться в праву сторону і накладається зверху на вузький кінець. Після чого він проводиться вертикально вгору крізь шийну петлю. Потім він протягується через утворену петлю. Східний вузол готовий – залишилося його тільки затягнути.
Незважаючи на простоту Східного вузла, він вважається далеко не найпоширенішим. Слава найбільш популярного вузла міцно закріпилась за Простим вузлом. Щоб почати його зав'язування, широкий кінець чоловічого галстука кладеться зверху на вузький. При цьому широкий кінець спрямований в ліву сторону. Потім він йде знизу вузького вправо. Для утворення петлі вузький кінець обертається широким. Після чого широкий кінець проходить знизу крізь шийну петлю. Потім він йде вниз через утворену петлю. Вузол затягується. Все, Простий вузол готовий.
При виборі чоловічого галстука необхідно обов'язково звертати увагу, щоб виріб був виготовлений із натуральних матеріалів. Важливо, щоб чоловічий галстук хотілося взяти у руки, щоб з'явилась бажання одразу ж зав'язати його. Вибираючи довжину галстука, слід враховувати той момент, що в зав'язаному вигляді його нижній кінець повинен бути на рівні ременя.
Коментарі