Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: вул. Анни Ахматової, 35б м. Київ
вул. Анни Ахматової, 35б м. Київ
Пн-Пт: з 10 до 18
Сб: вихідний
Нд: з 10 до 18
Оформляйте онлайн 24/7
Під час військового стану графік роботи не стабільний.
+38 096 625 80 48 +38 093 880 64 27 Замовити дзвінок

Чоловічі краватки та їх види

Чоловічі краватки та їх види
Чоловіча краватка в наш час зайняла лідируючі позиції серед чоловічих аксесуарів. Разом з красивою та доглянутою жінкою, чоловік також намагається тримати свій статус на вищому рівні. Краватка у перекладі має значення шийної хустки. По суті, це так і є. Інакше чоловічу краватку можна назвати галстуком, це слово французького походження.

Історія чоловічого галстука починається ще з часів Давнього Риму. Там володарі прямокутного куска тканини, закинутого на плечі, таким чином показували свій соціальний статус. У XVI столітті, королева Франції запросила своїх воїнів відзначити перемогу. В подарунок вона роздала воїнам шовкові хустки на шию. Це дуже сподобалося королю, і це стало не відємним атрибутом його гардероба. З того моменту і з'явилося слово "kravate", що в перекладі означає краватка, а по-іншому - галстук.

На сьогоднішній день існує більше 85 способів зав'язування вузла чоловічого галстука. Але давайте подивимось на найпопулярніші:

1. Вісмара (цей варіант з'явився в 50-х роках);

2. Діагональний (має схожість з "Хрестовим вузлом");

3. Кельвін (схожий на вузол "Кент");

4. Хрестовий вузол (носить інше ім'я - "Крінстенсен");

5. Ніккі (інакше "Олні");

6. Манхеттен (об'єднання двох способів - "Святого Андрія" та "Чотирьохвузловий");

7. Поперечний (носить інше ім'я "Атлантик");

8. Чотирьохвузловий (один із найпростіших вузлів);

9. Орієнтал (підходить для галстуків з грубої тканини);

10. Фальшивий (дуже популярний для використання галстуків жінками).

 
Кожен із перерахованих вузлів зав'язування чоловічого галстука має свої хитрості і іноді схожості. З першого разу малоймовірно отримати гарно зав'язаний чоловічий галстук. Це ціла наука, вправність рук і зорова пам'ять.
Тепер, як правильно обрати чоловічий галстук серед великого асортименту товарів. По-перше, вам варто визначити для себе, куди саме ви збираєтесь його надіти. Якщо це якась святкова подія, то вам варто обирати більш яскраві тони. Для весілля або подібних заходів відмінним вибором буде сріблястий колір. Чоловічі галстуки для повсякденного використання повинні бути темних кольорів та з неяскравим малюнком, щоб не відволікати увагу ваших колег або співрозмовників. Якщо ви вперше купуєте собі чоловічий галстук, то вам будуть корисні наступні поради:
- Якщо ви не вмієте зав'язувати вузли на чоловічих галстуках, то перед покупкою вам варто потренуватись. Щоб не зіпсувати нову покупку, візьміть вдома смужку тканини й спробуйте зробити один із найпростіших вузлів.
- Обираючи фасон чоловічого галстука (вузький або широкий), поцікавтесь вузлами, які можна використовувати на цій тканині. Для тонких та ніжних тканин не варто використовувати грубі вузли з багатьма процесами. Це може сильно зм'ятися тканину і зіпсувати галстук.
- Приходячи у магазин чоловічих галстуків, зверніть увагу на якість даного асортименту. Подивіться на етикетці країну виробника та склад тканини. Звертайте увагу на шви та внутрішні підкладки. Перш за все намагайтесь зрозуміти на дотик якість тканини. Якщо вона сильно скрипить і відчувається багато синтетики, не варто марно витрачати гроші. Можете взяти галстук і не сильно скрутити його, потім пустіть й оберіть увагу, як швидко і добре він прийняв свою природну форму.
Що стосується цін на чоловічі галстуки, то це окрема тема. Все залежить від якості вашої покупки, який виробник або бренд виробляє даний чоловічий галстук. Також вам слід добре вивчити склад тканини, та використовувати прання потрібної температури. Зазвичай, чоловічі галстуки нормальної якості, заборонено прати в пральних машинах на великих обертах і вище температури 45 градусів. Дотримуючись цих простих порад, ви зможете самостійно обрати та поповнити свій гардероб гарним і правильним чоловічим галстуком.
Коментарі