Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: вул. Анни Ахматової, 35б м. Київ
вул. Анни Ахматової, 35б м. Київ
Пн-Пт: з 10 до 18
Сб: вихідний
Нд: з 10 до 18
Оформляйте онлайн 24/7
Під час військового стану графік роботи не стабільний.
+38 096 625 80 48 +38 093 880 64 27 Замовити дзвінок

Діловий стиль у чоловічому одязі

Діловий стиль у чоловічому одязі
Діловий стиль у чоловічому одязі виник ще в минулому столітті і передбачав наявність класичного костюма - піджака, брюк, чоловічої сорочки та краватки. В кінці 19-го і на початку 20-го століття завдяки розвитку промисловості та винаходу швейної машинки, чоловічий костюм придбав свій остаточний зовнішній вигляд. Костюм складався з трьох предметів - піджака, брюк та жилета і називався "костюм-трійка". Для виходу в світ обов'язковими атрибутами, доповнюючими костюм, були - капелюх, рукавички і вишуканий, тонкий тростинка.
 
Костюм став одягом, який ділив людей на класи. Мати в своєму гардеробі костюм могли дозволити собі лише чоловіки заможного роду, багаті та освічені.

Через кілька десятиліть, у 50-х роках 20 століття, костюм став повсякденним одягом кожного чоловіка. Ходити в костюмі вважалося нормою. Костюм-трійка став менш актуальним. Чоловіки практично відмовилися від жилета. Крім цього став популярним дворядний костюм.

 

В 80-90-і роки, з появою спортивних костюмів і джинсів, костюм швидко поступився своїм позиціям. Він став одягом святкового характеру. Чоловіки носили костюми на весілля, ювілеї.

 

В наше час практично нічого не змінилося, тільки до весіль та ювілеїв додалася ще робота в офісі. Зараз багато дискусій на тему ділового стилю. Багато хто стверджує, що сучасні облягають до неможливості штани, коротенькі піджачки, піджак, поєднаний в комплекті з джинсами або штанами з джемпером - все це різновидність ділового костюма. Це не так!

 

Діловий костюм - це визнаний стандарт темно-синього, темно-сірого кольору, прямого або напівприлягаючого силуету, ідеально сидячий на фігурі, як за розміром, так і за зростанням. Рукав за довжиною закриває зап'ястя руки. Довжина штанів закінчується на середині каблука черевика. Піджак вільно застібається, не утворюючи складок на животі. Ногавки штанів лягають рівно по нозі. Чоловіча сорочка - класична, за кольором, поєднується з кольором костюма. Краватка обов'язково має бути в діловому костюмі. Зазвичай вона підбирається у відтінок костюма, сорочки або відтінок до обох. Саме краватка є головною відмінністю ділового костюма. Костюм без краватки - не костюм!

 

У сучасному світі політики та бізнесу існує таке поняття як зустріч "без краватки". Багато помилково думають, що це зустріч і без костюмів, у неформальній обстановці (у кафе, ресторані, за містом). Насправді, де б не відбувалася дана зустріч "без краватки", це означає, що на ній будуть обговорюватися питання другорядної важливості або далекі плани на майбутнє.

 

Все тече, все змінюється, розвиток промислових технологій йде вперед. З'являється все більше різних моделей костюма. Вони красиві, цікаві, сучасні, якісні, безумовно, їх потрібно вносити в свій гардероб, але класика - вічна. Її не перебореш і не зміниш ніколи.


Коментарі