Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: вул. Анни Ахматової, 35б м. Київ
вул. Анни Ахматової, 35б м. Київ
Пн-Пт: з 10 до 18
Сб: вихідний
Нд: з 10 до 18
Оформляйте онлайн 24/7
Під час військового стану графік роботи не стабільний.
+38 096 625 80 48 +38 093 880 64 27 Замовити дзвінок

Догляд за краваткою

Догляд за краваткою

Купили гарну краватку? Чудово! Але щоб аксесуар служив достатньо довго, за ним потрібно правильно доглядати. Ця деталь гардеробу потребує особливої уваги та ставлення, інакше дуже швидко навіть найкрасивіша модель стане неохайною та потертою. У цій статті ми дамо декілька основних порад щодо правильного догляду.

 

Як правильно знімати

 

Догляд за краваткою починається з того моменту, як ви хочете її зняти. Це потрібно робити обережно, навіть якщо за день ви втомилися і хочете якнайшвидше переодягнутися в домашній одяг. Не піддавайтеся спокусі витягнути тонкий кінець з петлі або швидким рухом зірвати тканину. Хоча це здається простим, але виріб від цього швидко втратить форму, і на ньому з'являться зморшки. Замість цього потрібно обережно розв'язувати краватку в зворотному порядку.

 

Як прати

 

Коли йде мова про догляд за краваткою, деякі стверджують, що аксесуар не можна прати в пральній машині, а носити кожного разу до спеціалістів хімчистки - дорого та незручно. Що робити в такому випадку? Поспішаємо заспокоїти: краватки підходять для ручного або делікатного машинного прання, лише потрібно робити це нерегулярно і дотримуватися таких рекомендацій:

  • використовувати теплу, але не гарячу воду;
  • полоскати у воді такої ж температури;
  • не віджимати, а повісити сушитися.

Після прання корисно також прополоскати аксесуар солоним розчином (на 2 л води близько 60 г повареної солі). Цей метод дозволяє якомога довше зберегти колір і свіжість тканини.

 

Як позбутися від плям

 

Якщо на тканині з'явилося велике та добре помітне пляма, наприклад, від вина або кави, потрібно якнайшвидше посипати її сіллю, а потім вимити водою з милом та віддати на хімчистку.

 

Як зберігати

 

Важлива частина правильного догляду за краваткою - повсякденне зберігання. Її потрібно тримати у повішеному стані. Для цього на дверцятах шаф зазвичай є спеціальні вішалки. Але якщо в вашій меблі такої немає, ви можете завести її самостійно.

Деякі люди допускають велику помилку при догляді за краваткою - вони складають аксесуар або вішають на стілець. Але такі вироби зазвичай роблять з тонких та д delicate матеріалів, які при такому поводженні швидко мнуться, тому ми наполегливо не рекомендуємо так робити.

 

Як прасувати

 

Що стосується прасування, догляд за краваткою ускладнюється тим, що вона зазвичай погано переносить високі температури. Якщо на ній з'явилися складки, краще залишити її на ніч висіти або лежати. Є шанс, що складки самі зникнуть, але це залежить від здатності матеріалу зберігати форму. Наприклад, у лляних виробах складки самі не пройдуть, але їх можна без проблем прасувати. Більш чутливі матеріали можна прасувати при низьких температурах. Але якщо при цьому складки не зникають, можна прасувати їх сильніше, тільки через тонку ганчірку або марлю. А ще для розгладжування краватки добре підходить вплив пари.

 

Який догляд за краваткою не зашкодить?

 

Ми навели загальні правила догляду за краваткою, однак кожен аксесуар має свої особливості залежно від тканини та обробки. Вашим універсальним «посібником» стане етикетка до виробу, не загубіть її. А ще питання завжди можна задати продавцю.

Коментарі