Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: вул. Анни Ахматової, 35б м. Київ
вул. Анни Ахматової, 35б м. Київ
Пн-Пт: з 10 до 18
Сб: вихідний
Нд: з 10 до 18
Оформляйте онлайн 24/7
Під час військового стану графік роботи не стабільний.
+38 096 625 80 48 +38 093 880 64 27 Замовити дзвінок

Ставка на нетривіальність в образі - капелюхи з фетру

Ставка на нетривіальність в образі - капелюхи з фетру

Для тих, хто не боїться складних образів, відкритий до експериментів і робить ставку на унікальність свого стилю, пропонуємо вінтажні моделі головних уборів - котелок і шляпа-федора. Саме ці аксесуари легко стануть відмітними рисами стилю цієї осені і навіть зими, як для чоловіка, так і жінки, завдяки тому, що вони виглядають авангардно і екстравагантно. І якщо ви дійсно хочете, щоб ваш образ "блищав", то не варто боятися одягати таку шляпу, адже зараз у моді вільний стиль, де легко поєднується ретро і сучасне.

Як ви знаєте, інтернет-магазин Bow Tie House стоїть на сторожі модних тенденцій, тому з радістю поспішаємо вам запропонувати якісні моделі котелків та шляп-федор з високоякісного фетру ручної роботи, які стануть помітною особливістю вашого образу і одночасно теплим аксесуаром.

А зараз пропонуємо вам дізнатися трохи з історії про ці авангардні головні убори.
 

Котелок


Така шляпа як котелок з'явилася на світ в 1850 році, саме тоді її виготовила лондонська фірма Томаса і Уїльяма Боулеров, за ескізами Джеймса і Джорджа Локков. Цей аксесуар має свою довгу історію, а найяскравішими моментами в історії розвитку атрибута можна вважати те, що в 19 столітті котелки витіснили об'ємні циліндри і стали навіть частиною уніформи офіцерів Гвардії Королеви, а також банківських працівників. Котелки досягли великої популярності на американському заході, навіть в порівнянні з ковбойськими шляпами вони займали лідируючі позиції. Крім того, такі шляпи носили представники індійських народів, аймара і кечуа. У 1900-х роках цей дивовижний головний убір британські колоністи завезли на південь Нігерії - Дельту Нігера, де він швидко став популярним. Окремо варто відзначити, що дуже багато відомих людей віддавали перевагу такому головному убору, до них варто віднести:

  • Чарлі Чапліна;
  • Руаля Амундсена;
  • Братів Райт;
  • Уінстона Черчілля;
  • Джакомо Пуччіні, інших.

Шляпа-федора


Перше, що приходить на думку, коли уявляється образ із шляпою-федорою, так це образ гангстера з голлівудських фільмів 1930-1940 років або образ Майкла Джексона. Проте, незважаючи на це, в сучасній моді шляпа-федора може успішно вписатися практично в будь-який образ.

Ось що ми цікавого дізналися про таку шляпу:

  • головний убір з'явився в 1880-х роках, назва цієї шляпи дана на честь імені героїні з популярної на той час п'єси "Федора" княгині Федори Ромазової, яка носила схожий фасон шляпи;
  • вважається, що саме завдяки образам "Короля поп-музики" Майкла Джексона з такою шляпою, аксесуар перестав бути частиною тільки формального стилю;
  • 1980-х роках шляпа-федора успішно увійшла в жіночу моду;
  • в 20 столітті, джентльмени, які носили цей головний убір, повинні були дотримуватися правил етикету носіння аксесуара, так щоб показати своє повагу до дами, чоловік повинен був підняти шляпу трема пальцями, не знімаючи її.

Також варто зазначити знаменитостей, які вдало вписують у свій стиль шляпу-федору:

  • Джонні Депп;
  • Кейт Мосс;
  • Кетрін Зета-Джонс;
  • Михайло Боярський;
  • Кейт Міддлтон, інші.

В заключенні статті особливо хочеться підкреслити, що на сьогоднішній день, такі шляпи, як котелок і федора переживають новий етап своєї популярності, і незважаючи на те, що довгий час вони не були частиною повсякденного образу, зараз ситуація змінюється. Такі головні убори можна легко надягати не тільки для сценічного образу, але і для самовираження свого стилю. Такими аксесуарами можна впевнено доповнювати образ із пальто, шкіряної або джинсової куртки, адже зараз у моді образи з історичними елементами і складними силуетами.

Коментарі