Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: вул. Анни Ахматової, 35б м. Київ
вул. Анни Ахматової, 35б м. Київ
Пн-Пт: з 10 до 18
Сб: вихідний
Нд: з 10 до 18
Оформляйте онлайн 24/7
Під час військового стану графік роботи не стабільний.
+38 096 625 80 48 +38 093 880 64 27 Замовити дзвінок

В Bow Tie House нова категорія!

В Bow Tie House нова категорія!

Шановні покупці, ми хочемо повідомити вас, що в что в інтернет-магазині "Bow Tie House" відкривається нова категорія «Захисні маски"»*. Тут ви знайдете маски, виготовлені з натурального хлопка зі змінними фільтрами, а також маски з неопрену - матеріалу, який має високу водонепроникність та чудову еластичність. Представлені вироби мають різні розміри, тому ви зможете придбати маску для дорослих та дітей.
 

Цікавий факт про слово "маска"


А чи знали ви, що слово "маска" має досить багато значень? Наприклад, це може бути трафарет або шаблон, англійський музично-драматургічний жанр. В IT-індустрії "маска" може вказувати на маску підмережі або бітову маску. Також варто згадати, що є маскарадні та зварювальні вироби, а також ті, що використовуються для догляду за обличчям та волоссям. А ще слово "маска" є назвою села в Іспанії, розташованого в ущелині на острові Тенеріфе, а також річки в Мінській області.
 

Історія медичної маски


Медичні маски з'явилися досить давно і з того часу вони еволюціонували від "дзьобів" до респіраторів. Їх історія почалася ще в 14 столітті, коли спалахнула чума, яка забрала десятки мільйонів людських життів. Це чітко показало, що середньовічна медицина та медики не були готові протистояти такій пандемії. Однак лише на початку 17 століття французький медик Шарль Лорм створив костюм для так званих "чумних лікарів", і саме в ньому була маска, нагадувала дзьоб птаха. Цей дзьоб був необхідний, оскільки його наповнювали різними сушеними травами, тканиною, замоченою в оцті, сіном і навіть спеціями. Також варто відзначити, що "виріб з дзьобом" закривав усе обличчя, а очі в ньому були закриті склом. А от більш звичні нам маски з'явилися лише наприкінці 19 століття, коли польський винахідник Ян Мікулич-Радецький та француз Поль Бержер одночасно придумали такий виріб. Поль Бержер навіть виступив з доповіддю у Парижі перед членами товариства хірургів на тему "Використання маски під час операції". Він вважав, що використання такого атрибута під час операції є дуже важливим, оскільки краплі, що вилітають з рота лікаря та його асистентів, можуть призвести до зараження пацієнта. Початково погляди Бержера були сприйняті скептично, але в сучасній медицині вже немає й мови про це. Найбільшої популярності серед лікарів і не тільки маски отримали під час епідемії, пов'язаної з іспанським грипом, а також під час Першої світової війни, коли їх використовували для захисту від хімічної зброї. Сьогодні без такого захисного виробу на обличчі неможливо уявити собі лікарів, а в країнах Азії, наприклад, у В'єтнамі, Китаї та Японії, маски навіть є проявом вихованості та соціальної відповідальності, оскільки люди надягають їх під час захворювання. Зазначимо, що із розвитком маски виготовлялись з тканин або марлі, в яких прослойкою була вата або вовна, а зараз сучасна медична маска зазвичай виготовляється з нетканих матеріалів із полімерних волокон, має фільтруючі властивості та є одноразовою.


* «захисні маски» від Bow Tie House не є медичними.

Коментарі