Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: вул. Анни Ахматової, 35б м. Київ
вул. Анни Ахматової, 35б м. Київ
Пн-Пт: з 10 до 18
Сб: вихідний
Нд: з 10 до 18
Оформляйте онлайн 24/7
Під час військового стану графік роботи не стабільний.
+38 096 625 80 48 +38 093 880 64 27 Замовити дзвінок

Як доглядати за шкіряним взуттям у сезон осінь-зима

Як доглядати за шкіряним взуттям у сезон осінь-зима

Всі чудові властивості шкіряного взуття – комфорт, зносостійкість, водонепроникність, міцність, елегантний вигляд – актуальні лише при правильному догляді. Що це означає? На першому місці, це очищення і захист від негативних факторів: опадів, технічної солі, бруду, пилу. Крім того, додатково потрібно правильно сушити і зберігати взуття.

 

Здається втомлюючим? Не хвилюйтеся, таке заняття вимагає всього 10–15 хвилин на день. У цій справі важлива саме регулярність, тому відкладати задачу не варто. А при бережному і постійному догляді улюблена пара прослужить не один сезон.

 

Правила догляду на кожен день

 

Наведемо основні правила догляду за шкіряним взуттям, які допоможуть продовжити термін служби та надовго зберегти красивий вигляд:

  • сильно забруднені ділянки шкіри промивайте трохи теплою водою, не використовуйте абразивні засоби;
  • коли залишаєте взуття на сушку, піклуйтеся про наповнювач, який тримає форму – зазвичай люди використовують для цього газети, але тоді все одно можуть з'являтися складки. Тому краще вставляти в пару спеціальні формотримачі. Зазвичай їх роблять з дерева, яке добре вбирає вологу, наприклад, з кедра або бука;
  • не носіть взуття, яке погано висохло – волога шкіра стає м'якше, тому матеріал швидко розтягується і втрачає форму;
  • бажано не носити одну пару два дні поспіль – ночі не достатньо, щоб шкіра повністю висохла, тому при постійному носінні взуття швидко втрачає привабливий вигляд;
  • регулярно використовуйте захисні засоби – перед виходом на вулицю для захисту від опадів наносіть водовідштовхувальний спрей, а вберегти пару від хімічних реагентів, якими покривають дороги на час ожеледиці, допоможуть засоби на основі бджолиного воску або тваринного жиру;
  • уважно вибирайте чистячі засоби – вони повинні підходити до кольору і типу взуття, а також бути хорошої якості;
  • не зберігайте шкіряне взуття в поліетиленовому пакеті – якщо матеріал зберіг остатки вологи після миття, у вологому середовищі при поганому доступі кисню будуть розмножуватися бактерії. В результаті до наступного сезону ви отримаєте цілу колонію мікроорганізмів, які полюбляють шкіру. Пару бажано прибирати в коробку або мішок з повітропроникної тканини;
  • ніколи не сушіть шкіру на батареї – інакше матеріал складається і тріскається. Справа в тому, що шкіра складається з двох шарів. При сушці на батареї висихає верхній шар, а внутрішній просочується вологою. Поки пара висихає всередині, зовні шкіряне покриття пересихає і тріскається.

Пам'ятайте, що доглянуте якісне взуття – це ознака акуратності і поважного ставлення до себе та своїх речей. Люди відразу звертають на це увагу, і такі на перший погляд неважливі дрібниці багато в чому впливають на загальне враження про людину.

 

Доглядайте за своїм взуттям регулярно, а доповнити стильний акуратний образ допоможуть елегантні аксесуари. Можете підібрати, наприклад, красиву шкіряну краватку-метелик. Цей атрибут за фактурою поєднується з взуттям і чудово підходить майже до будь-яких ситуацій.

Коментарі