Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: вул. Анни Ахматової, 35б м. Київ
вул. Анни Ахматової, 35б м. Київ
Пн-Пт: з 10 до 18
Сб: вихідний
Нд: з 10 до 18
Оформляйте онлайн 24/7
Під час військового стану графік роботи не стабільний.
+38 096 625 80 48 +38 093 880 64 27 Замовити дзвінок

Вчені довели, що існує 177 147 способів зав'язати краватку

Вчені довели, що існує 177 147 способів зав'язати краватку

Як правило, більшість чоловіків вміє зав'язувати свою краватку трема різними вузлами або навіть одним, а тут тільки уявіть, що існує 177 147 варіацій. Любителі краваток напевно зараз тішаться і відчувають себе на сьомому небі від радості спробувати нові вузли, адже це така можливість дозволити своїй краватці виглядати незвично, завдяки унікальному типу зав'язування. Раніше в одній з наших статей (посилання на неї тут), ми вже згадували про те, що зав'язувати краватку можна 85 різними способами, і це математично обгрунтовано. Довели такий факт ще в роботах 1999-2001 рр. вчені Томас Фінк та Єн Мао з Кембриджського університету. Вони розробили спеціальну математичну мову, за допомогою якої і підрахували скількома прийомами можна зав'язати тканинний атрибут на шию.

 

Новий підрахунок

 

Вот тільки уявіть, кажуть, що при перегляді відомого кінофільму «Матриця: Перезавантаження» математик зі Швеції Мікаель Вейдемо-Йоханссон побачив вузол краватки, який не був врахований в попередньому дослідженні, де твердили, що є всього 85 варіацій зав'язування такого прикраси. Персонаж у фільмі Меровінген носив краватку з незвичайним вузлом, який називається Ediety knot, він і привернув увагу математика.

Після чого, шведський математик з групою своїх колег з Королівського технологічного інституту у Стокгольмі вирішив вивчити це питання, щоб змоделювати ще можливі варіанти зав'язування такого прикраси. У своїй роботі вони допустили, що на краватці може з'являтися більше однієї складки, а вузол може бути не обов'язково покритий смужкою тканини, до того ж зав'язування прикраси не обмежується вісім кроками, що протирічить дослідженням Томаса Фінка і Єн Мао. До речі, вузол Ediety, а тепер його ще називають, як Меровінген, вимагає 10 кроків для його виконання. Так, у лютому 2014 року результати дослідження представили на симпозіумі з обчислювальної геометрії ACM, математики озвучили ось таке чудове число - 177 147 (типів вузлів). Крім того, Мікаель Вейдемо-Йоханссон створив ще онлайн генератор випадкових вузлів для краватки, який видає інструкцію по зав'язуванню випав вам випадкового вузла з 177 142 варіантів. Ось, наприклад, деякі різновидності генерованих випадково вузлів, які випали нам:

№1

№2

№3

Але, варто зазначити, що дослідники визнаються, що не всі з цих варіантів вузлів будуть виглядати гарно і підійдуть для носіння. Це обумовлено тим, що деякі варіації допускають, що краватка може бути перевернута наизнанку, що недопустимо для охайного зовнішнього вигляду.

 

В заключення статті, особливо хочеться зазначити, що не варто боятися експериментувати з вузлами краватки, адже незвичайний вузол аксесуара легко може стати особливістю вашого образу і приємного компліменту від колег, дружини або подруги. Ну, а якщо ви ще не купили краватку для таких експериментів або вам потрібна обновка, то заходьте в наш каталог за такою покупкою.

Коментарі